European Staff Conference 2018

European Staff Conference 2018

I September 2018 är det dags för European Staff Conference igen. Temat denna gång är: Listen to your heartbeat – listen to the pulse of YMCA in the past, present, re-think the future.

Dagläger med dans och musikal 26 juni –1 juli i Nacka

Dagläger med dans och musikal 26 juni –1 juli i Nacka

Under veckan jobbar vi med Dans, Sång och Scenteknik/övningar. Dans är i grunden koordinerade kroppsrörelse, ofta rytmiska och till musik. Varje rörelse innehar möjligheten att vara en dans. Dans är även ett utmärkt sätt att motionera, eftersom den ger styrka, smidighet, kroppskännedom och ökat blodflöde.

KFUM Brevik söker ledare till Världens Läger för ensamkommande

KFUM Brevik söker ledare till Världens Läger för ensamkommande

Ta chansen att jobba som ledare för ensamkommande ungdomar på KFUM Breviks Lägergård i sommar. Världens Läger är ett integrationsprojekt med stöd från Allmänna Arvsfonden som ger ensamkommande möjligheten att uppleva lägerverksamhet.

Är du KFUMs nästa Pride-general?

Är du KFUMs nästa Pride-general?

KFUM Sverige har de senaste åren deltagit i Stockholm Pride. Vår tidigare Pride-general kan tyvärr inte samordna KFUMs deltagande i år och därför söker vi nu med ljus och lykta efter dig som vill kavla upp ärmarna och se till att KFUM finns med i paraden även i år.

Welcome to YMCA Baltic Leadership

A Youth leadership training in Höör, Sweden at the beginning of August. We invite participants from Ukraine, Kaliningrad, Lithuania, Sweden and Denmark a busy week but lots of fun activities and opportunities to get to know other young people from other parts of the YMCA.

Ideell Chef – för dig med en ledande roll i den ideella sektorn

Den här kursen passar dig som har en ledande roll inom den ideella sektorn. Oavsett om du är, eller ska vara chef på en lägergård, projektledare eller styrelseordförande så tror vi att den här kursen kommer ge dig bra verktyg och chans till personlig utveckling.

Delta vid YMCA Sport seminar i Makedonien

Delta vid YMCA Sport seminar i Makedonien

Vill du vara med på erfarenhetsutbyte i Makedonien och träffa andra idrottande KFUM ledare från Europa? – Sök till Sport seminar! ESY- European Sports YMCA bjuder in unga idrottsledare inom KFUM mellan 18-30 år från Sverige att delta i Sport seminar – en träningsmötesplats för idrottsledare i KFUM i hela Europa 13-17 september.

Ledig tjänst: webb- och sociala medieransvarig (vikariat)

Är du en kreativ kommunikatör som gillar unga människor och service? Har du koll på vad som funkar och inte funkar i sociala medier och hur en webbsida ska organiseras? Om du dessutom har erfarenhet av hotellbransch eller annan servicenäring är du vår drömvikarie. Vi söker en webb- och sociala medieransvarig för ett års vikariat med start i juli.

Y Feminist Action bjuder in till homeparty med Gudrun Schyman

KFUM-föreningen Y Feminist Action bjuder in till homeparty med Gudrun Schyman den 30 maj kl 16.30-18.30.

Mycket inspirerande och motiverande efter Idrottsträffen 1-2 april

Helgen 1-2 april, arrangerade KFUM Sverige, en Idrottsträff, en träff för våra föreningar som på något sätt har eller är intresserade av idrottsverksamhet inom KFUM Sverige. Träffen som var de första i sitt slag samlade 12 deltagare från Göteborg i söder till Östersund i norr.

En gemensam KFUM-rörelse i Sverige

En gemensam KFUM-rörelse i Sverige

Under lördagen den 1 april genomförde KFUK-KFUMs idrottsförbund ”Hälsa & Idrott” sitt sista förbundsmöte innan de, liksom övriga specialförbund, gick samman med KFUM Sverige.

Nätverksträff om KFUM:s inkluderingsarbete

Välkommen att delta vid nästa nätverksträff om inkluderingsarbete inom KFUM. Träffen riktar sig till alla inom KFUM som idag bedriver eller är intresserade av inkluderingsarbete. Det blir en möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter, lära och inspireras av varandra samt att gemensamt blicka framåt och se hur KFUM kan bli bättre på inkludering.

KFUM Trollhättan har utsetts som arrangör av EM i Handboll

KFUM Trollhättan har utsetts som arrangör av EM i Handboll

KFUM Trollhättan Handboll har utsetts som lokal arrangör av YMCA Dam- och Herrjunior EM i Handboll 2017. Spelas i Arena Älvhögsborg 7 – 10 september 2017. Det är är ESY, European Sport YMCA och KFUM Sverige som utsett KFUM Trollhättan då föreningen har resurser att genomföra ett sådant arrangemang.

Dags att nominera till KFUM Sveriges styrelse!

Dags att nominera till KFUM Sveriges styrelse!

Valberedningen söker dig med ett brinnande engagemang och intresse för att vara med att utveckla KFUM och göra skillnad för unga i Sverige.
Styrelsearbetet ger dig förståelse för och möjlighet att driva en av Sveriges största ungdomsrörelser. Du får förutsättningar att skapa erfarenhet och kompetens inom t.ex. administration, ekonomi, förändringsarbete och ledarskap och inblick i KFUM både nationellt och internationellt.

Emma-utbildning 28-30 april

Emma-utbildning 28-30 april

Är du ledare i någon förening och vill utveckla dina kunskaper? Vill du veta mer om ledarskap, grupprocesser och KFUM i Sverige och världen?

Snart dags för världens största anti-mobbningskonferens

Snart dags för världens största anti-mobbningskonferens

Den 7-9 maj är det dags för World Anti-Bullying Forum 2017 i Stockholm. Med över 150 olika presentationer och workshops erbjuds ett forum där du som som arbetar med barn och unga har möjlighet att fördjupa dig inom olika områden relaterade till barns utsatthet för kränkningar, mobbning och våld.

Rekrytera jämställt och med mångfald – Interactmässan i Göteborg

Rekrytera jämställt och med mångfald – Interactmässan i Göteborg

Flickor som är födda utanför Norden saknar förebilder. Det ska vi, tillsammans med er, förändra! För att ge er inspiration och verktyg till att våga rekrytera mer jämställt och med mångfald har vi bjudit in er på vår Interactmässa den 12 maj. Interactmässan är en inspirationsmässa där kvinnor med bakgrund utanför Norden föreläser och inspirerar dagens och framtidens vuxna samt målgruppens kommande arbetsgivare.

KFUM finansierar tre svenska unga ledare till läger i Belarus!

KFUM finansierar tre svenska unga ledare till läger i Belarus!

Välkommen att delta på läger i Ponemontsy och YMCA Belarus i långsamhetens tecken! Ett läger med utomhusvistelse i Ponemontsy utanför Lida i Belarus! Lägret bjuder, förutom en naturupplevelse och möte med andra KFUMre från hela världen, på workshops i matlagning och konst, historia, teater och film.

Dags att söka KFUMs Globala praktikantprogram

Dags att söka KFUMs Globala praktikantprogram

Vill du pröva att leva och arbeta i ett av KFUM Sveriges partnerländer i 4 månader? Ta chansen och sök till Globala praktikantprogrammet 2017-2018. Programmet är en unik möjlighet för dig att arbeta och bo i ett land med helt andra förutsättningar än hemma.

KFUM i Sverige antar World Challenge med 72-mannalag!

KFUM i Sverige antar World Challenge med 72-mannalag!

 

Den 3 juni samlas hela KFUM världsrörelse World YMCA i en utmaning – World Challenge, för att synliggöra allt vi gör inom YMCA internationellt, nationellt och lokalt! Just i år har World Challenge basket som tema. Under World Challenge 3 juni vill KFUM Sverige därför samla KFUM-rörelsen i ett nationellt 72-mannalag för att med basket som verktyg synliggöra KFUM i Sverige!

Fira YWCA Day 24 april med hela världen!

Fira YWCA Day 24 april med hela världen!

Den 24 april firas YWCA Day världen över! Y Feminist Action tillsammans med övriga KFUM Sverige firar dock en dag tidigare med bl.a. tårta, feministiskt självförsvar, workshops och trevligt häng på Pumpan, Färgargårdstorget 1 och alla varmt välkomna!

https://www.facebook.com/events/1798111403850164/?ti=cl

EGOL – avancerad ledarutbildning

EGOL – avancerad ledarutbildning

EGOL är ett utbildningssteg efter Mary och Helheten, en fördjupande och avancerad utbildning.  EGOL är en utbildning för dig som vill bli säkrare och effektivare i din ledarroll eller i din samverkan med andra. Utbildningen syftar till att ge dig förståelse och verktyg för hur du kan påverka och låta dig påverkas av andra i grupp samt för hur grupper utvecklas.

KFUM Linköping har ett stort socialt engagemang

KFUM Linköping har ett stort socialt engagemang

Under de senaste åren har KFUM-föreningen i Linköping bemannat stadsdelens aktivitetspark och lyckats integrera, inte bara unga pojkar, utan även flickor och vuxna, något de hoppas få fortsätta med.

Lacrosse växer sakta men säkert

Lacrosse växer sakta men säkert

Den tuffa sporten lacrosse växer sakta men säkert i Östergötland. KFUM-föreningarna i Linköping och Norrköping samsas om lag, det finns både herr och dam.

Välkomna på Internationell träff 2017

Välkomna på Internationell träff 2017

Välkommen att delta på vårens internationella träff! Är du nyfiken på vilka internationella möjligheter KFUM erbjuder? Eller är du redan aktiv i en internationell verksamhet? Träffen vill samla alla KFUMare med internationellt intresse för att gemensamt inspireras och tänka framåt.KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7