World Challenge – en basketutmaning

Varje år har Världsförbundet KFUM, alltså World YMCA, en global utmaning, kallad WORLD CHALLENGE, för alla sina medlemmar för att uppmärksamma YMCA/KFUM rörelsen, vår bredd, tradition och spridning över hela världen.

Den 3 juni samlas hela KFUM världsrörelse World YMCA i en utmaning – World Challenge, för att synliggöra allt vi gör inom YMCA internationellt, nationellt och lokalt! Dagen används för att lyfta utmaningar för unga och hur vi i KFUM med olika verktyg och verksamheter arbetar för att möta dessa utmaningar och vilket himla viktigt jobb vi gör.

Just i år har World Challenge basket som tema. Under World Challenge 3 juni vill KFUM Sverige därför samla KFUM-rörelsen i ett nationellt 72-mannalag för att med basket som verktyg synliggöra KFUM i Sverige! 

Det var KFUM som för 125 år sedan uppfann och spred sporten basket. Då, precis som nu, fyllde sporten ett aktuellt behov hos unga människor. I KFUM är det fortfarande ledstjärnan i all vår verksamhet – att möta ungas aktuella behov och skapa mötesplatser där unga kan utvecklas till sin fulla potential.

Därför är du, oavsett tidigare basketerfarenhet eller om du spelat i 50 år, inbjuden att vara med i KFUM Sveriges World Challenge lag för att slå (något typ av) rekord i 3 mot 3 matcher! Vi kommer att spela 3 mot 3 matcher under 6 timmar den 3 juni. Målet är att hela KFUM i Sverige och den bredd av verksamheter, människor och bakgrunder vi har i KFUM ska synas i vårt lag, så kom och var med!

Matchen kommer spelas den 3 juni med uppkast kl 10.00 coh fortsätter så länge vi har spelare! Matchen spelas i Folkparken hos KFUM Norrköping och vi satsar på att livestreama!

Som ett led i att säkerställa att hela KFUM rörelsen finns representerad önskar vi att alla intresserade gör en intresseanmälan!Anmäl ditt intresse att vara med i laget så får du mer information:
https://podio.com/webforms/18234526/1225555

Vill din förening göra något helt annat för att uppmärksamma World Challenge? Använd denna verktygslåda nedan och samla allt under #ymcachallenge och #kfumworldchallenge och tagga @kfum i sociala media.

Har du frågor, tveka inte att höra av dig till Caroline på KFUM Sverige.

Vill du veta mer? Spana in här

Datum
03 Jun 2017

Tid
Hela dagen

Plats
Folkparken Norrköping
KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7