Sök till KFUM Sveriges Globala Praktikant-program

Vill du pröva att leva och arbeta i ett utvecklingsland i ett drygt halvår? Ta chansen och sök till Globala praktikantprogrammet 2016-2017. Programmet är en unik möjlighet för dig att arbeta och bo i ett land med helt andra förutsättningar än hemma. Du får möjlighet att arbeta för någon av våra systerorganisationer i Kenya, Sydafrika, Zambia, Ukraina, Belarus eller Palestina och på plats bidra till en bättre tillvaro för barn och unga.

Sista ansökningsdatum för praktikantprogrammet 2016-2017 är 15 april!

Tidigare praktikanter har bland annat arbetat med hiv-information, på gatubarnscenter, med undervisning i förskola och skola, med datakunskap, hemsidor, rapporter, workshops och ledarutbildningar. Du blir också ambassadör för att sprida kunskap, engagemang och intresse för vårt internationella arbete och för praktikantprogrammet såväl inom KFUM som utanför, och kommer efter hemkomst från praktiken arbeta med att sprida dina nyvunna erfarenheter och kunskaper gentemot föreningar inom KFUM samt övriga civilsamhället.

Själva praktikperioden pågår i år i fem och en halv månad, hos någon av våra KFUM partners med utresa i september och hemkomst i mars. Innan praktiken ingår ungefär en månads utbildning, och efter praktiken gör varje praktikant ett informationsarbete för att sprida kunskap om praktikantprogrammet, svenskt utvecklingssamarbete och KFUM. Utbildningen sker hos KFUM Sverige, Ljungskile Folkhögskola och SIDA.

Undrar du något?

Hör av dig så svarar vi så fort vi kan.
Du är även välkommen att kontakta oss på 08-677 30 00.


KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7